Tønder kan blive en endnu større turistmagnet

Danmark har netop fået en ny national turismestrategi, der sætter kurs mod en mere bæredygtig og attraktiv turistdestination. Denne strategi åbner op for nye muligheder for Tønder Kommune, der allerede i dag er kendt for sin unikke natur og kulturarv.

Med fokus på at sprede turismen ud over hele året og tiltrække nye målgrupper, kan Tønder positionere sig endnu stærkere på det danske og internationale turistmarked. Strategien lægger op til, at lokale samfund som Tønder skal spille en central rolle i udviklingen af nye turistoplevelser.

Det skete ved det doorstep pressemøde Regeringen havde indbudt pressen til at overvære mandag eftermiddag på Tønnisgaard på Rømø


Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin var en af de tre ministre, som var draget til Rømø. Minsteren udtalte blandt andet ”Turismen er helt afgørende for vækst og udvikling mange steder i Danmark. I 20 kommuner står turismen for mere end 10 pct. af beskæftigelsen.

Det kan altså mærkes hos den lokale købmand, på det lokale hotel og på museet, men også hos helt almindelige danske familier, når folk har lyst til at holde ferie, konferencer eller events i vores dejlige land.

Med regeringens nye turismestrategi sætter vi massivt fokus på, hvordan hele Danmark fortsat kan være en attraktiv rejsedestination 365 dage om året på en bæredygtig måde. Derfor sætter regeringen 100 millioner af til at gennemføre den nye strategi, samtidig med at vi giver bedre muligheder for at udvikle og skabe nye attraktive tilbud til turister over hele landet.” 

Naturen som et stærkt kort

Tønders enestående natur, med Vadehavet i centrum, er et kæmpe aktiv. Ved at udvikle nye vandreruter, cykelstier og aktiviteter i naturen, kan kommunen tiltrække endnu flere naturelskere. Forestil dig eksempelvis guidede ture på Vadehavet, hvor besøgende kan opleve det verdensberømte tidevand på nært hold. Eller måske kunne man udvikle et netværk af shelters, hvor turister kan overnatte midt i naturen.

Kultur og historie

Tønders rige historie og kulturarv er også et stærkt trækplaster. Ved at udvikle nye kulturelle oplevelser, såsom levendegørelse af byens historie eller særlige arrangementer i forbindelse med lokale traditioner, kan man tiltrække kulturinteresserede turister.

Samarbejde er nøglen

For at lykkes med at udvikle turismen i Tønder er det afgørende, at alle lokale aktører arbejder sammen. Hoteller, restauranter, butikker og lokale foreninger skal samarbejde om at skabe attraktive pakkeløsninger og oplevelser. Kommunen kan spille en vigtig rolle ved at facilitere dette samarbejde og sikre, at der er tilstrækkelige ressourcer til rådighed.

Dertil sagde Erhvervsminister Morten Bødskov ”Turismen er en kæmpe vækstmotor for Danmark. Det skal vi styrke. Derfor skal vi have ryddet benspænd af vejen. Ved at modernisere lukkeloven, kan de lokale butikker i mindre byer selv bestemme, om de vil slå dørene op eller ej på årets lukkedage. På den måde kan tøjbutikken eller købmanden høste frugterne af den stigende turisme. Det kan skabe vækst og flere arbejdspladser i små lokalsamfund. Det vil være et vigtigt rygstød på rejsen mod at skabe et sammenhængende Danmark. Hvor landdistrikterne blomstrer endnu mere, er fulde af liv, og hvor endnu flere turister har lyst til at lægge vejen forbi.”

En bæredygtig tilgang

Den nye turismestrategi understreger vigtigheden af bæredygtighed. Det betyder, at turismen skal udvikles på en måde, der tager hensyn til miljøet og de lokale samfund. Ved at fokusere på lokale produkter, minimere affald og reducere energiforbruget kan Tønder blive et forbillede for bæredygtig turisme.

Ældreminister Mette Kierkgaard vil have de 43.000 unge uden for arbejdsmarkedet med i fællesskabet

Hun fremførte blandt andet ”Turisterhvervet har vist sig særligt i stand til at trække unge, socialt udsatte og lavtuddannede ind på arbejdsmarkedet, og derfor er det også et ønske med denne turismestrategi at skabe et fodfæste på arbejdsmarkedet for unge på kanten. Regeringen har en ambition om, at vi skal have de 43.000 unge, som står uden for arbejdsmarkedet med i fællesskabet.

Vi kommer derfor til at gå i dialog med både civilsamfundet, kommuner og turismens organisationer om, hvordan vi kan inkludere unge i turismeerhvervene. Derudover er vi nødt til at tiltrække mere international arbejdskraft. Det duer ikke, at halvdelen af hotel- og restaurationsbranchen oplyser, at de godt kunne have haft mere aktivitet, hvis de kunne få de nødvendige medarbejdere.”

Den nye nationale turismestrategi åbner op for spændende muligheder for Tønder. Ved at udnytte kommunens unikke styrker og samarbejde på tværs af sektorer, kan Tønder udvikle sig til en endnu mere attraktiv turistdestination. Det vil ikke kun styrke den lokale økonomi, men også bidrage til at bevare og udvikle kommunens kultur og naturarv.

Hvad mener du? Hvilke muligheder ser du for Tønder i lyset af den nye turismestrategi?

Related Posts

Så kommer der billigere nettariffer

N1 sænker elpriserne med op til 59% i december og 21% i 2025 Jyske husstande og virksomheder kan se frem til en mindre elregning i det kommende år. Elnetselskabet N1…

Sønderborg er centrum i dag for eksporten

Det Blå Gymnasium i Sønderborg er i dag forvandlet til et eldorado for gamere. Mange begejstrede spillere er mødt op for at dykke ned i en verden af virtuelle kampe, spændende…

Fik du læst disse artikler?

Så kommer der billigere nettariffer

Så kommer der billigere nettariffer

Vindere ved Erhvervslivets prisuddeling 2024

Vindere ved Erhvervslivets prisuddeling 2024

Markant kommunalpolitiker har valgt ikke at genopstille til KV25

Markant kommunalpolitiker har valgt ikke at genopstille til KV25

Tyveri af hjertestartere i Vejen – Politiet efterlyser hjælp

Tyveri af hjertestartere i Vejen – Politiet efterlyser hjælp

Heimathafens badehotelprojekt på Lakolk formentligt skrinlagt

Heimathafens badehotelprojekt på Lakolk formentligt skrinlagt

Underviser Det blå Gymnasium Tønder

Underviser Det blå Gymnasium Tønder