Tønder Kommune trak sig fra kapløb om KIMO-sekretariatet

Aalborg Kommune bliver i stedet for ny vært for det internationale miljøsamarbejde

Tønder Kommune’s økonomiudvalg har besluttet i september ikke at fortsætte sin ansøgning om at blive vært for KIMO (Kommunernes Internationale MiljøOrganisation) Internationale Sekretariat. I stedet er det Aalborg Kommune, der har vundet kapløbet og vil stå for koordineringen af det internationale miljøsamarbejde fra 2025.

Hvorfor valgte Tønder fra?

Tønder Kommune havde vurderet, at de økonomiske rammer for at drive sekretariatet ikke er tilstrækkelige til at dække de forventede omkostninger. Derudover har kommunen i forvejen en stor opgaveportefølje med fokus på miljø og klima, blandt andet i forbindelse med Akutpakken og Trepartsaftalen.

Aalborg ser frem til nye udfordringer

Aalborg Kommune har udtrykt stor glæde over at være blevet valgt som ny vært for KIMO-sekretariatet. Byrådsmedlem i Aalborg Kommune, Daniel Borup, har understreget betydningen af det internationale samarbejde for at tackle de globale klimaudfordringer.

KIMO – et vigtigt samarbejde for kystkommuner

KIMO er et netværk af kystkommuner i Nordeuropa, der arbejder sammen om at beskytte og forbedre havmiljøet. Organisationen spiller en vigtig rolle i udviklingen af nye løsninger og i påvirkningen af politiske beslutninger på nationalt og internationalt niveau.

Hvad betyder det for Tønder Kommune?

Selvom Tønder Kommune ikke længere vil være vært for KIMO-sekretariatet, vil kommunen fortsat være medlem af organisationen og dermed have mulighed for at deltage i det internationale samarbejde. Kommunen vil også fortsætte sit arbejde med miljø og klima på lokalt niveau, blandt andet gennem deltagelse i Vandoplandsstyregrupper og Kystvandrådet.

Som medlem af Kimo Danmark sidder 2. viceborgmester Barbara Krarup Hansen (A) som repræsentant for Tønder Kommune.

Fremtiden for KIMO

Med Aalborg Kommune som ny vært for KIMO-sekretariatet kan man forvente, at organisationen vil fortsætte med at være en vigtig aktør inden for havmiljøområdet. Det bliver spændende at følge, hvilke nye initiativer og projekter der vil blive sat i gang under den nye ledelse.

”KIMO er et vigtigt forum, når det kommer til at bevare og forbedre vores hav- og kystmiljøer. I Aalborg Kommune er vi stolte af at være med i samarbejdet, og jeg er beæret over, at vi nu kan støtte endnu mere op om det gode arbejde, der finder sted i netværket. Det har aldrig været vigtigere, at vi tager opgaven omkring vores hav- og kystmiljøer seriøst og finder løsninger på de problemstillinger, vi står overfor i dag,” siger Anna Aaen, rådmand for Klima og Miljø i Aalborg Kommune og bestyrelsesmedlem i KIMO Danmark.

Related Posts

Ny lovforslag mod overproduktion og destruktion af tøj

Fremover skal forbrændingsanlæg kunne afvise affaldslæs, der klassificeres som genanvendeligt, f.eks. pap og plastik. Skærpet kontrol med affaldshåndtering Miljøminister Magnus Heunicke fremsatte torsdag den 10. oktober et nyt lovforslag, som…

Tre rumænske statsborgere sigtet for tyveri og databedrageri

Efterforskning på tværs af politikredse En effektiv efterforskning på tværs af politikredse har resulteret i, at tre rumænske statsborgere nu er varetægtsfængslet efter en række tyverier og databedrageri. Efter grundlovsforhør…

Fik du læst disse artikler?

Moonjam fejrede 40 år med bravour i Tønder

Moonjam fejrede 40 år med bravour i Tønder

Ny projektleder skal bekæmpe ensomhed hos seniorer

Ny projektleder skal bekæmpe ensomhed hos seniorer

Foredrag om autisme og ADHD

Foredrag om autisme og ADHD

Donér din stemme

Donér din stemme

Farvel og goddag reception fredag

Farvel og goddag reception fredag

Slagsmål på E45: politiet søger vidner

Slagsmål på E45: politiet søger vidner