Fødevarestyrelsen finder hygiejneproblemer hos lokalt fødevarebutik

I en nylig kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen den 23. september 2024, er der blevet konstateret flere alvorlige hygiejneproblemer hos Superbrugsen Slagter i Skærbæk.

Mens visse områder, såsom opbevaring af fødevarer og tilvirkning af spegepølser, blev godkendt uden anmærkninger, afslørede inspektionen alvorlige mangler på andre områder.

Kontrolleret uden anmærkninger

Opbevaring af fødevarer, herunder kontrolleret temperatur, adskillelse samt tildækning af fødevarer opbevaret på køl, blev godkendt. Faciliteterne til hygiejnisk håndvask blev også set, og virksomheden har redegjort for brug af starterkultur i spegepølser.

Det blev dog understreget, at fødevarer i alle led skal beskyttes mod kontaminering, der kan gøre dem uegnede til konsum eller sundhedsfarlige.

Alvorlige hygiejneproblemer fundet

I virksomhedens pølsestopper blev der observeret et løst mindre metalstykke ved tragten, hvor der vil være uemballerede fødevarer.

Dette fund førte til indskærpelser og to gebyrbelagte opfølgende kontroller.

Ved rengøring af tilvirkningsområdet blev der konstateret vækst af formodet skimmel i flere kølerum, kalk på knivene i lynhakkeren, indtørrede produktrester langs gummilister og kanter samt et løst hår ved samme gummiliste.

Pølsestopperen viste også tegn på kalk og indtørrede produktrester.

Virksomhedens reaktion og tidligere historik

Virksomheden bemærkede, at der er behov for nye døre til kølerummet. Fotodokumentation blev foretaget under tilsynet, og virksomheden har fået udleveret en retssikkerhedsblanket fremgår det af den rapport, som er blevet offentliggjort

Bødeforelæg og fremtidige tiltag

Fødevarestyrelsen har fremsendt et bødeforelæg på 22.500 kr. for de konstaterede hygiejneproblemer. Der er også vejledt om etablering af en vedligeholdelsesplan for at forhindre fremtidige problemer.

Virksomhedens egenkontrol blev stikprøvevis kontrolleret uden anmærkninger, og godkendelser af virksomhedens CVR-nr. og fødevareaktiviteter blev også kontrolleret uden anmærkninger.

Fødevarestyrelsen vil fortsat følge op med yderligere inspektioner for at sikre, at virksomheden opfylder alle hygiejnestandarder og fødevarelovgivningen.

Related Posts

Moonjam fejrede 40 år med bravour i Tønder

Nostalgi og energi i Schweizerhallen I går aftes blev Schweizerhallen i Tønder forvandlet til en tidsmaskine, da det legendariske danske band Moonjam fejrede deres 40-års jubilæum. Med et publikum, der…

Ny projektleder skal bekæmpe ensomhed hos seniorer

Selvhjælp Sydvest byder velkommen til Anders, der skal stå i spidsen for at skabe nye selvhjælpsgrupper for seniorer. Anders er netop tiltrådt som projektleder i Selvhjælp Sydvest med det klare…

Fik du læst disse artikler?

Moonjam fejrede 40 år med bravour i Tønder

Moonjam fejrede 40 år med bravour i Tønder

Ny projektleder skal bekæmpe ensomhed hos seniorer

Ny projektleder skal bekæmpe ensomhed hos seniorer

Foredrag om autisme og ADHD

Foredrag om autisme og ADHD

Donér din stemme

Donér din stemme

Farvel og goddag reception fredag

Farvel og goddag reception fredag

Slagsmål på E45: politiet søger vidner

Slagsmål på E45: politiet søger vidner