I en nylig kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen den 23. september 2024, er der blevet konstateret flere alvorlige hygiejneproblemer hos Superbrugsen Slagter i Skærbæk.
Mens visse områder, såsom opbevaring af fødevarer og tilvirkning af spegepølser, blev godkendt uden anmærkninger, afslørede inspektionen alvorlige mangler på andre områder.
Kontrolleret uden anmærkninger
Opbevaring af fødevarer, herunder kontrolleret temperatur, adskillelse samt tildækning af fødevarer opbevaret på køl, blev godkendt. Faciliteterne til hygiejnisk håndvask blev også set, og virksomheden har redegjort for brug af starterkultur i spegepølser.
Det blev dog understreget, at fødevarer i alle led skal beskyttes mod kontaminering, der kan gøre dem uegnede til konsum eller sundhedsfarlige.
Alvorlige hygiejneproblemer fundet
I virksomhedens pølsestopper blev der observeret et løst mindre metalstykke ved tragten, hvor der vil være uemballerede fødevarer.
Dette fund førte til indskærpelser og to gebyrbelagte opfølgende kontroller.
Ved rengøring af tilvirkningsområdet blev der konstateret vækst af formodet skimmel i flere kølerum, kalk på knivene i lynhakkeren, indtørrede produktrester langs gummilister og kanter samt et løst hår ved samme gummiliste.
Pølsestopperen viste også tegn på kalk og indtørrede produktrester.
Virksomhedens reaktion og tidligere historik
Virksomheden bemærkede, at der er behov for nye døre til kølerummet. Fotodokumentation blev foretaget under tilsynet, og virksomheden har fået udleveret en retssikkerhedsblanket fremgår det af den rapport, som er blevet offentliggjort
Bødeforelæg og fremtidige tiltag
Fødevarestyrelsen har fremsendt et bødeforelæg på 22.500 kr. for de konstaterede hygiejneproblemer. Der er også vejledt om etablering af en vedligeholdelsesplan for at forhindre fremtidige problemer.
Virksomhedens egenkontrol blev stikprøvevis kontrolleret uden anmærkninger, og godkendelser af virksomhedens CVR-nr. og fødevareaktiviteter blev også kontrolleret uden anmærkninger.
Fødevarestyrelsen vil fortsat følge op med yderligere inspektioner for at sikre, at virksomheden opfylder alle hygiejnestandarder og fødevarelovgivningen.